Ara

 

Sitemiz üzerinden sıkça sorulan sorulara ulaşabilir yada arama yapabilirsiniz.
Eğer özel bir soru arıyorsanız, aramanızı KB-makale numarası şeklinde yapabilirsiniz.(Örn. KB-1)
Eğer bütün makalelere ulaşmak isterseniz , arama kutusuna all yazınız.

Makale Numarası: Makale Numarası: kb-8
Q. Özel alan adlarý için gerekli belgeler nelerdir? (com.tr)

A. Aþaðýda ikinci düzey (alt alan ) adlarýna baþvurabilmek için ".tr" Alan Adý Yönetimi''ne iletilmesi gereken belgeler gruplanmýþtýr.

".com.tr", ".biz.tr" ve ".info.tr" için gerekli belgeler (aþaðýdaki belgelerden faaliyet alanýnýza uygun olan bir tanesini göndermeniz yeterlidir)
Ad-soyad için, üzerinde T.C. kimlik numarasý bulunan nüfus cüzdaný fotokopisi ya da üzerinde T.C. kimlik numarasý bulunmayan nüfus cüzdaný fotokopisinin yaný sýra T.C. kimlik numarasýnýn bulunduðu bir web sayfasýndan alýnan çýktýnýn fotokopisi,
Ticaret odasýndan alýnmýþ olan bu maddede sýralanmýþ belgelerden herhangi birinin gönderilmesi yeterlidir: "Faaliyet Belgesi", "Ticari Sicil Belgesi", "Oda Sicil Kayýt Sureti", Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi''nde yayýnlanmýþ olan ticaret unvaný ilaný (bu belgelerden bir tanesi yeterlidir),
Türk Patent Enstitüsü''nden alýnmýþ "Marka Tescil Belgesi",
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasý''ndan alýnmýþ olan "Sicil Tasdiknamesi",
Ýlgili yerleþim birimine ait portal oluþturmak için baþvuran belediyeler için belediye baþkaný imzalý talep yazýsý,
Otel ve tatil köyleri için, Turizm Bakanlýðý''ndan alýnmýþ "Turizm Ýþletmesi Belgesi",
Seyahat acenteleri için, Turizm Bakanlýðý''ndan alýnmýþ "Seyahat Acentesi Ýþletme Belgesi",
Dershaneler için, Milli Eðitim Bakanlýðý "Özel Öðretim Kurumlarý Ruhsatnamesi",
Televizyon programlarý için, Kültür Bakanlýðý''ndan alýnmýþ "Televizyon Gösterim Belgesi",
Film adlarý için, Kültür Bakanlýðý Telif Haklarý ve Sinema Genel Müdürlüðü''nden alýnmýþ izin belgesi,
Sanatçýlar için baðlý bulunduklarý meslek birliði, dernek ya da odadan(MESAM, SESAM, ÇASOD, vb.) üye kayýt belgesi,
Özel hastaneler için, Saðlýk Bakanlýðý''ndan alýnmýþ "Özel Hastane Açýlýþ ve Mesul Müdürlük Ruhsatý",
Ýrtibat bürolarý için, Baþbakanlýk Hazine Müsteþarlýðý Yabancý Sermaye Genel Müdürlüðü''nden alýnmýþ "Ýrtibat Bürosu Açýlým Belgesi",
Yabancý bir kuruluþun Türkiye distribütörlüðünü ya da temsilciliðini yapan kuruluþlar için, baþvurulan alan adýna ait tescil belgesi gerekmektedir. Bunun yaný sýra isim sahibi þirketin baþvurulan alan adýnýn distribütör ya da temsilci þirket tarafýndan alýnabileceðine dair iznini belgeleyen antetli kaðýtlarý üzerinde, imzalý ve kaþeli yetki belgesi,
Radyo ve televizyonlar için, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)''ndan alýnmýþ frekans tahsisini bildiren resmi yazý,
Dergi ve gazeteler için, "derginin/gazetenin aslý" ve "Mevkute Beyannamesi Alýndý Belgesi",
Süresiz yayýnlar için yayýnýn aslý,
Ýlaç isimleri için, "Yabancý Týbbi Müstahzarlar Ruhsatnamesi",
Çiftlikler için, baðlý bulunduðu ziraat odasýndan kayýt belgesi.
Gemiler için, "Türkiye Cumhuriyeti Gemi Tasdiknamesi"
Fuarlar için, Resmi Gazetede yayýnlanan "Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý Fuar Takvimi Tebliði" veya Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý''ndan alýnan "Fuar Ýzni Yazýsý"
Türk Telekomünikasyon Kurumundan alýnan "Özel Servis Numarasý Tahsis Belgesi"


".net.tr" için gerekli belgeler
Alan adýnýn tahsisi için Telekomünikasyon Kurumu''ndan alýnmýþ ÝSS (Ýnternet Servis Saðlayýcý) Genel Ýzin Belgesi (Telekomünikasyon Lisansý) ya da TÝD (Tüm Ýnternet Derneði)''nin onay yazýsýnýn gönderilmesi gerekmektedir. Kurum, marka, ürün veya servis adýna alan adý baþvurusu yapýldýðý durumlarda TÝD''e baþvurarak onay yazýsý alýnmasý gerekmektedir.
Baþvuru sahiplerinin onay için TÝD''e baþvurularý ile birlikte ticari sicil belgesi, marka tescil belgesi ve benzeri belgeleri sunmalarý beklenmektedir.


".org.tr" için gerekli belgeler
Alan adýnýn tahsisi için baþvuru yapan organizasyonun kuruluþ kanunu, vakýf senedi veya dernek tüzüðünün ".tr" Alan Adý Yönetimi''ne gönderilmesi gerekmektedir.
Kar amacý bulunmayan oluþumlarýn ".org.tr" ikinci düzey alt alan adýna baþvurabilmesi için en az üç sivil toplum kuruluþundan destek yazýsý almasý gerekmektedir.


".bbs.tr" için gerekli belgeler
Alan adý tahsisinin hýzla yapýlabilmesi için, ".tr" Alan Adý Yönetimi veya onun yetkilendirdiði makamlarca baþvuru ve tahsis sýrasýnda belge istenmeyecektir. Ancak, ".tr" Alan Adý Yönetimi ya da onun yetkilendirdiði makamlarca; tahsisi yapýlan alan adý ile ilgili olarak çeliþki (tutarsýzlýk), kötü niyet veya alan adý ticaretinin yapýldýðýna dair kanýt saptanmasý gibi durumlarda, alan adý tahsisi yapýlan kiþiden dayanak bilgi ve belgelerini ibraz etmesi istenebilir. Bu bilgi ve belgeler baþvuru yapan kiþinin nüfus ve ikamet bilgilerine iliþkin resmi belgeleri ile çalýþtýrdýðý BBS sistemine iliþkin açýklayýcý teknik/idari bilgilerdir.


".name.tr" için gerekli belgeler
Alan adý tahsisinin hýzla yapýlabilmesi için, ".tr" Alan Adý Yönetimi veya onun yetkilendirdiði makamlarca baþvuru ve tahsis sýrasýnda belge istenmeyecektir. Ancak, ".tr" Alan Adý Yönetimi ya da onun yetkilendirdiði makamlarca; tahsisi yapýlan alan adý ile ilgili olarak çeliþki (tutarsýzlýk), kötü niyet veya alan adý ticaretinin yapýldýðýna dair kanýtlarýn saptanmasý gibi durumlarda, alan adý tahsisi yapýlan kiþiden dayanak belgelerini ibraz etmesi istenebilir. Uyuþmazlýk, itiraz gibi durumlarda ya da ilgili makamlarca gerekli görülmesi ve talep edilmesi durumunda nüfus cüzdaný, mesleki kimlik belgesi, veraset ilamý gibi belgeler geçerli kabul edilecektir.


".tel.tr" için gerekli belgeler
Alan adý tahsisinin hýzla yapýlabilmesi için, ".tr" Alan Adý Yönetimi veya onun yetkilendirdiði makamca baþvuru ve tahsis sýrasýnda belge istenmeyecektir. Ancak; tahsisi yapýlan alan adý ile ilgili olarak çeliþki (tutarsýzlýk), kötü niyet veya alan adý ticaretinin yapýldýðýna dair kanýt saptanmasý gibi durumlarda, alan adý tahsisi yapýlan kiþiden dayanak belgelerini ibraz etmesi istenebilir. Herhangi bir uyuþmazlýk durumunda telefon numarasýnýn sahipliðine dayanak olarak, ilgili kurumla yapýlan sözleþme, son ödenen fatura gibi belgeler kabul edilecektir.


".gov.tr" için gerekli belgeler
Alan adýnýn tahsisi için alan adý sahibi kuruluþun en üst makamý tarafýndan verilen antetli kaðýt üzerinde imzalý ve kaþeli izin belgesinin ".tr" Alan Adý Yönetimi''ne gönderilmesi gerekmektedir.


".mil.tr" için gerekli belgeler
Alan adýnýn tahsisi için alan adý sahibi kuruluþun T.C. GenelKurmay Baþkanlýðý''ndan aldýðý antetli kaðýt üzerine hazýrladýðý imzalý ve kaþeli yazýlý izin belgesini ".tr" Alan Adý Yönetimi''ne göndermesi gerekmektedir.


".k12.tr" için gerekli belgeler
alan adý talebinde bulunan kuruluþ devlet okulu ise, ilköðretim, lise ve dengi okullarýn müdürlük makamýnca verilmiþ, antetli kaðýt üzerinde makamca imzalanmýþ ve kaþeli yazýlý izin belgesinin,
alan adý talebinde bulunan kuruluþ özel okul ise, Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan verilen Özel Öðretim Kurumlarý Ruhsatnamesi''nin ".tr" Alan Adý Yönetimi''ne gönderilmesi gerekmektedir.


".edu.tr" için gerekli belgeler
Alan adýnýn tahsisi için alan adýný kullanacak üniversitenin rektörlük makamýnca verilmiþ, antetli kaðýt üzerinde, rektör ya da ilgili 1. derece imza yetkisi olan kiþi tarafýndan imzalanmýþ ve kaþeli yazýlý izin belgesinin ".tr" Alan Adý Yönetimi''ne gönderilmesi gerekmektedir.


".bel.tr" için gerekli belgeler
Alan adýnýn tahsisi için, alan adýný kullanacak belediyenin baþkaný tarafýndan imzalý onay belgesinin ".tr" Alan Adý Yönetimi''ne gönderilmesi gerekmektedir.


".pol.tr" için gerekli belgeler
Alan adýnýn tahsisi için alan adýný kullanacak emniyet teþkilatýnýn Emniyet Genel Müdürlüðü imzalý kaþeli onay belgesi göndermesi gerekmektedir.


".web.tr" ve "gen.tr" için gerekli belgeler
Bu iki alan adýna yapýlacak baþvurular için hiç bir aþamada belge istenmemektedir.


".av.tr" için gerekli belgeler
".av.tr" alt alan adýnýn tahsisi ile ilgili olarak, TBB''nce bilgi notu, kurallar ve taahhütname baþlýklarý altýnda 3 grup döküman hazýrlanmýþ ve bu dökümanlar http://www.barobirlik.org.tr/avtr2/ adresinde kullanýcýlara sunulmustur.
".av.tr" uzantýlý alan adlarýnýn tahsis edilebilmesi için; tarafýmýza yapýlan baþvuruyu takiben, TBB tarafýndan talep edilen belgelerin Türkiye Barolar Birliði(TBB)''ne ulaþtýrýlmasý gerekmektedir. Baþvurusu bulunan alan adý TBB''den tarafýmýza gönderilecek olan onay yazýsý dikkate alýnarak tahsis edilecektir.


".dr.tr" için gerekli belgeler
Bu alan adýnýn tahsisi için, TTB''nce talep edilen bazý dokümanlarýn TTB''ne sunulmasý gerekmektedir. Ýlgili dokümanlar http://www.ttb.org.tr/drtr/ adresinde kullanýcýlara sunulmuþtur. Baþvurusu bulunan alan adlarý TTB tarafýndan ".tr" Alan Adý Yönetimi''ne gönderilecek olan onay yazýsý dikkate alýnarak tahsis edilir.
Alan adý tahsisinde "önce gelen alýr" prensibi geçerlidir.

Görüntülenme adedi: 6907 kez

Bu kategorideki diğer sorular Bu kategorideki diğer sorular
1. Alan adý (domain) aktivasyon iþlemi ne kadar sürer? (görüntülendi 13470 times)
2. Baþka bir firmada olan alan adýmý (domain) size transfer edebilir miyim? (görüntülendi 13442 times)
3. Domain (alan adý) bilgilerimde hata varsa ne olur? (görüntülendi 13296 times)
4. Name server bilgilerimi nasýl deðiþtirebilirim? (görüntülendi 13264 times)
5. Domain Yönetim Paneli ne iþe yarar? (görüntülendi 13115 times)
6. Ýsim sunucularýmý (name server) nasýl deeðiþtirebilirim? (görüntülendi 12944 times)
7. Tüm domain uzantýlarýný kabul ediyor musunuz? (görüntülendi 12881 times)

Aramaya Geri Dön

Back to Top
e-commerce price conversion